Sejfilé med linssallad

Sejfilé med linssallad
Foto: TV4

Både färsk fisk och halvtinade, djupfrysta filéer passar bra att laga den här rätten av. Här blandar vi friskt olika smaker. Orientaliska linser, indisk curry och sej från Ishavet. Vill du ge rätten ytterligare en dimension, servera med mandelpotatis.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g sejfilé
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl röda linser
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • curry efter smak

Gör så här

  1. Blanda matlagningsyoghurt och curry till önskad smak.
  2. Koka linserna i lättsaltat vatten i 10 minuter. Spola av dem med kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt. Blanda olja och rödvinsvinäger med salt och peppar. Rör ner det i linserna och blanda ner oliverna.
  3. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Blanda samman mjöl och salt. Vänd fiskfiléerna i blandningen. Stek dem i olja på medelvärme.
  4. Servera fisken, linssalladen och yoghurtsåsen med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept