Sega dumlesnittar

Sega dumlesnittar
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Moa Arvidsson
Moa Arvidsson

Sega dumlesnittar

Av: Moa Arvidsson

7 ingredienser

30 m

Underbara snittar med dumlekola inbakad. Poppis hos stora som små!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 220 g smör, rumsvarmt
  • 80 g ljus sirap [4 msk]
  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 9 g bakpulver [1,5 tsk]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]
  • 10-13 Dumlekola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop smör och socker, arbeta in sirapen.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner i smörblandningen. Arbeta tills det blir en smidig deg.
  4. Hacka dumlekolorna och baka in kolorna i degen.
  5. Rulla ut degen till tre längder och platta ut längderna med hjälp av fingrarna.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-11 minuter, tills längderna fått fin färg.
  7. Ta ut plåten och låt svalna något innan du skär längderna i snittar. Lägg sedan på galler och låt svalna helt.