Jordgubbsoppa med tillbehör

4

Du behöver

Jordgubbsoppa

  • 600 g vatten
  • 200 g socker
  • 7 gelatine blad
  • 110 g passionsfrukt
  • 1,5 kg jordgubbar (gariguette)
  • 20 g färsk dragon

Aprikoskompott

  • 500 g aprikoser
  • 50 g cassonade socker
  • 1 nypa harrissa
  • 1 matsked hallonvinäger

Crème brûlée

  • 500 g vispgrädde
  • 96 g äggula
  • 100 g socker
  • 1 vaniljstång

Sablé breton

  • 160 g äggula
  • 320 g socker
  • 550 g mjöl
  • 30 g bakpulver
  • 420 g normalsaltat smör

Gör så här

  1. Jordgubbsoppa
    Lägg gelatinebladen i blöt (5 min i kallt vatten). Mixa ihop jordgubbarna tillsammans med dragonen och passionsfruktköttet. Värm hälften av vattnet till ljummet och tillsätt de blöta gelatinebladen och sockret. Blanda ihop allt och tillsätt sedan resten av vattnet.
  2. Aprikoskompott
    Skölj och kärna ur aprikoserna. Karamelisera sockret i en upphettad stekpanna. Lägg i aprikoserna och harissan, stek tills de blir gyllenbruna. Deglacera med hallonvinäger.
  3. Crème brûlée
    Vispa äggula, socker och vanilj tills det blir ljusgult. Tillsätt sakta vispgrädde medan du vispar smeten. Låt smeten vila 1 dygn i kylskåpet. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme. 95 grader.
  4. Sablé breton
    Vispa äggula med sockret. Sikta mjöl tillsammans med bakpulver. Smält smöret, blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Degen ska vila 5 timmar i kylen. Grädda på 120 grader i 18 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept