Seabream med soja och ingefära

30 m
4
Seabream med soja och ingefära
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Ris

  • 4 dl jasminris
  • 3,5 dl vatten

Fisk

  • 2 seabraem, fjällade
  • ingefära, strimlad

Förvälld isbergsallad

  • 1 isbergssallad, bryt av bladen
  • 3 msk soja

Salladslök

  • 1 knippe salladslök
  • 5 msk soja
  • 2 msk olja, varm

Gör så här

  1. Koka riset
    Tvätta först riset 2-3 ggr, lägg ris och vatten i kastrull och koka upp. Låt koka ca 2-3 min, skruva sedan ner värmen till lägsta och låt stå ca 20 min med lock på.
  2. Fisk
    Skåra fisken och salta den lätt, lägg på fat. Strimla ingefäran och sprid ut över fisken. Ånga i 20 min. Titta gärna på klippet för att se hur du gör om du inte har en ångare.
  3. Salladslök
    Stek salladslök och häll på det tillsammans med sojan och den varma oljan på den ångade fisken precis innan servering
  4. Förvälld sallad
    Koka upp vatten och lägg i isbergsalladsbladen i ca 2-3 min, häll av vattnet och slå på soja. Servera allt och njut av min absoluta favoriträtt!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept