Schweizersnitzel

Schweizersnitzel
Foto: TV4

Vill du göra rätten elegantare väljer du kalvkött.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 skivor skinkschnitzel
  • 3 skivor lufttorkad skinka
  • 3 skivor emmenthalerost
  • vetemjöl
  • uppvispat ägg
  • ströbröd
  • salt och peppar
  • Tomatsås:
  • 1 st gul lök, i små klyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk socker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Platta ut schnitzlarna, krydda med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och en skiva ost på tre köttbitar. Täck med de övriga. 2. Vänd varje schnitzel först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Låt dem vila i 10 minuter. Stek dem sakta i ganska rikligt med matfett.
  2. Bryn löken lätt i oljan, tillsätt tomat och krydda. Koka såsen minst 20 minuter. Servera med kokta ärtor och eventuellt pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept