Schweizerschnitzel med portionsrösti

Schweizerschnitzel med portionsrösti
Foto: TV4

Tunna skivor av kalvinnanlår som fylls med ost och skinka blir en välsmakande schweizerschnitzel. Den ska naturligtvis serveras med rösti.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor kalvinnanlår á 120 g
  • 4 skivor rökt skinka
  • 8 skivor emmentaler
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ströbröd
  • salt och malen vitpeppar
  • olja att fritera i

Rösti:

  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • salt och malen vitpeppar
  • smör

Till servering:

  • sockerärter
  • citron
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Schnitzel: Sätt ugnen på 225°. Ansa köttet från hinnor och bulta det till en tunn schnitzel. Lägg en skinkskiva mellan två skivor emmentaler och placera på den ena halvan av schnitzeln. Vänd den tomma halvan av schnitzeln över den andra halvan och fast kanterna ordentligt. Krydda den med salt och vitpeppar. Dubbelpanera schnitzeln i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Bryn schnitzlarna på båda sidorna i olja i stekpanna. Lägg sedan schnitzlarna i en smord, ugnssäker form och låt dem steka färdigt i ugnen.
  2. Rösti: Koka potatisen och strimla den. Skala och strimla lök. Ansa och strimla purjon. Blanda lök och purjolök med potatisen. Forma i omelettform eller till en rund kaka. Stek i rikligt med smör. Krydda med salt och peppar. Dekorera med färsk timjan före servering.
  3. Koka sockerärterna och skär citronen i klyftor. Servera schnitzlarna med röstin och tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept