Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta
Foto: TV4

En dröm i grädde, mandel och choklad. Schwarzwaldtårta smälter verkligen på tungan. Bör ätas upp så snart som möjligt efter att den är hoplagd.

7 augusti 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 2,5 dl sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • 150 g mörk choklad
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Tårtbottnar: Rita upp tre cirklar på bakplåtspapper. Cirklarna ska vara 24 cm i diameter. Pensla cirklarna med neutral olja. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner florsocker och mandel. Fördela smeten på bottnarna och bred ut den i ett jämnt lager. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 150° i 15 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat något.
  2. Chokladplattor: Smält chokladen. Bred ut den tunt på bakplåtspapper. Skär sneda rutor innan chokladen stelnat helt. Förvara svalt tills tårtan ska garneras.
  3. Fyllning: Vispa grädde, vaniljsocker och äggvita till skum.
  4. Lägg ihop bottnarna med drygt hälften av grädden. Bred resten av grädden ovanpå och på kanterna. Dekorera med chokladplattorna och sikta över kakaopulver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept