Schnitzel Milanese

Schnitzel Milanese
Foto: TV4

Använd kalvkött om du vill ha det lite lyxigare, annars går det utmärkt med skivad skinka. Baconskivan kan bytas ut mot parmaskinka och den behöver inte stekas innan. Servera med ris eller pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st schnitzlar av kalv eller skinka
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 4 skivor bacon, lätt stekta
  • grovriven emmenthaler ost
  • salt och peppar

Tomatröra:

  • 1 burk tomater
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 150-200 g champinjoner, finskivade
  • salt
  • basilika
  • 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Banka ut köttet tunt.
  3. Blanda mjöl, salt, peppar och parmesan på en tallrik och vänd köttet i detta, vänd därefter i ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila 15 min.
  4. Stek schnitzlarna i en blandning av rapsolja och smör. Lägg i ugnsform.
  5. Fräs lök och svamp med lite matfett tillsätt tomater, tomatpuré och vin. Småkoka tills röran tjocknar, salta och vänd ned hackad basilika.
  6. Lägg en baconskiva på varje schnitzel, fördela tomaterna över, strö på ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept