Schnitzel med selleri i remoulade

Schnitzel med selleri i remoulade
Foto: TV4

Selleri i remoulade eller majonnäs serveras ofta på franska restauranger. Den goda röran kan användas både till fisk och kött.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

Selleri i remoulade:

  • ca 350 g rotselleri, grovriven
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Tomatmassa:

  • ca 6 st tomater, skållade och skalade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 6 st stora skinkschnitzlar
  • salt och peppar
  • vetemjöl
  • uppvispat ägg
  • ströbröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till selleriremouladen. Smaka av med salt och peppar och låt den stå och dra ett par timmar.
  2. Mixa tomaterna och låt dem rinna av i en sil. Hetta upp i lite olja och krydda med vitlök samt salt och peppar. Låt den svalna.
  3. Platta ut skinkskivorna och krydda. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Stek dem på medelvärme i ganska rikligt med matfett.
  4. Lägg upp schnitzlarna på ett fat. Klicka över selleriblandningen och tomatmassa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept