Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk.
Dela degen i tre lika stora delar, tillsätt kakao i en.
Lägg dem i plastpåsar och låt vila i kyl minst 30 min.
Dekorerade fjärilar
En av degarna kavlas ut på mjölat bakplåtspapper och stansas till fjärilar.
Ställ dem i fem minuter i frys innan gräddning så håller de formen.
Grädda kakorna i 175 grader, ca 10 min, kakorna ska inte ta färg så passa dem noga.
Slutligen vispas äggvita, citronsaft och ett par droppar livsmedelsfärg med florsocker. Vispas slät och lite luftigt på ett par minuter.
Doppa fjärilskakorna, skrapa av överflöd mot skålens kant, dekorera med strössel och lägg att torka på bakplåtspapper.
Schackrutor
De två andra degarna formas till två fyrkantiga stavar av varje färg och läggs samman och får vila 10 min i frys. Sen är det lättare att skära snygga rutor och de håller dessutom formen bättre i ugnen.
Skär kakorna, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 10 minuter, 175 grader. Kakorna ska inte ta färg.