Från TV4

Scampi provençale à la Cæsar

Scampi provençale à la Cæsar
Foto: TV4
Från TV4

En snabblagad festrätt, perfekt när man är många. Servera med pilaffris och baguette.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 24 jätteräkor
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • tabasco

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär de sköljda champinjonerna i bitar. Fräs löken och vitlöken knappt mjuka i smöret utan att de tar färg, krydda med peppar och låt tomatpurén fräsa med ett tag.
  2. Tillsätt champinjonerna och låt vätskan som bildas koka in. Dra grytan från värmen, pudra över mjölet och rör i tomatkrosset med sitt spad i ett par omgångar under uppkok och omrörning. Koka såsen sakta ca 5 minuter.
  3. Pochera skaldjuren sakta i vinet, i en annan gryta, tills ca 1/2 dl återstår. Häll i tomatsåsen. Smaka av med salt, peppar och några stänk tabasco. Runda av smaken med en klick smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept