Från TV4

Scampi amoureuse

Scampi amoureuse
Foto: TV4
Från TV4

Allt i en form är uppskattat både av värd och gäster. Havskräftor ska aldrig koka i stuvningar då blir det smuliga eller sega.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 paket frysta scampi, ca 200 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk margarin
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 0,5-1 msk curry
  • 0,75 dl torrt vitt vin
  • 1,5-2 dl grädde
  • salt och peppar
  • ananas i bitar
  • kokt ris

Gör så här

  1. Tina scampi och fräs dem hastigt i en panna med lite matfett. Lägg åt sidan.
  2. Tillsätt mjöl, lök, curry och vänd runt. Slå på vin och grädde, småputtra 5 minuter. Tillsätt scampi, salt och peppar. Slå på risbädd, garnera med ananas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept