Scaglione med vita bönor och timjan

ca 30 m + blötläggning
6
Från Nyhetsmorgon

Krämig parmesanröra "scaglione" med bönor. Det här är ett recept jag fått av en familj i Italien som jag brukar bo hos. Jag vet inte hur officiellt det är då jag bara sett det hos dem! Blötlägg och koka bönorna själv eller ta genvägen med färdigkokta bönor på burk. 

Scaglione kommer från Italienska ordet scaglie (flinga/ fjäll) el. scaglie di grana som i princip betyder riven parmesan.


23 juli 2016
Visa mer
ca 30 m + blötläggning
6

Du behöver

  • 1 dl stora vita bönor
  • 1 dl kidneybönor
  • 2 dl fint riven parmesan eller pecorino
  • 1 st schalottenök, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Börja dagen innan med att blötlägga bönorna (eller köp 100 g av varje som är färdigkokta!).
  2. Dag 2: koka bönorna tills dom är mjuka.
  3. Under tiden det kokar, lägg hackad lök i olivoljan och vinägern.
  4. Tillsätt den rivna parmesanen och låt röran stå och dra i rumstemperatur tills bönorna är färdiga.
  5. Häll av bönorna och låt dem svalna lite innan du blandar dem med parmesanröran strö över hackad timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept