Kyld tomatsoppa marociane och bränd ribeye

Kyld tomatsoppa marociane och bränd ribeye
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En kall tomatsoppa med entrecot med recept från restaurang Esperanto i Stockholm. Receptet är beräknat till fyra personer.

Receptet är beräknat till fyra personer.

27 juni 2008
Visa mer

Du behöver

Till soppan:

  • 6 st plommontomater
  • 0,5 st gurka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja kallpressad
  • 0,5 st röd chilifrukt
  • 1 dl vatten
  • havssalt
  • 400 g entrecote
  • 0,5 dl olivolja kallpressad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprika pulver alternativt ett starkare paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 knippe koriander
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm rostade fänkålsfrön
  • havssalt
  • 1 ask blandade små tomater gärna gula och röda

Gör så här

  1. TILLAGNING AV TOMATSOPPAN:
  2. Börja med soppan, mixa tomater, gurka, vatten och vitlök tillsammans med salt.
  3. Låt massan hänga av i en silduk tills att det mesta av vätskan har runnit igenom.
  4. Smaka av vätskan med citron olivolja och svartpeppar samt ev mer salt. Kyl.
  5. TILLAGNING AV ENTRECÔTE:
  6. Blanda ihop kryddorna med olivolja samt pressad vitlök och gnid in köttet med en tredjedel av marinaden och låt marinera i ca 3 timmar.
  7. Skålla de hela tomaterna i kokande vatten och kyl i kallt vatten. Dra sedan skalet av dem.
  8. Marinera tomaterna i resterande marinad och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  9. VID SERVERING:
  10. Sota entrecoten direkt på spisplattan observera att plattan måste vara på max.
  11. Baka klart entrecoten i 100 gradig ugn till en innertemperatur på 55 grader för medium.
  12. Låt köttet vila dela sedan i fyra delar och fördela på fyra tallrikar.
  13. Garnera köttet med de skalade tomaterna och häll den klara soppan vid bordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept