Persiljestekt kycklingbröst med svamprisoni

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 1 knippe bladpersilja ca 50 g
  • 2 dl ströbröd
  • 1 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klick smör
  • 0,5 dl torrt vittvin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 dl Risoni pasta
  • 50 g rensade kantareller
  • 50 g shitake svamp
  • 50 g champinjoner
  • 1 liten bit parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Mixa ströbröd med hälften av bladpersiljan. Det ska bli ett grönt ströbröd. Salta och peppra kycklingen och panera den i ströbrödet. Stek brösten på medelstark värme i olivolja. När kycklingen har fått en härlig färg så sätts den in ugnen på 150 grader i ca 8 min. Under tiden börja med svamprisonin. Koka upp 4 dl vatten med buljongtärningen.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär svampen i mindre bitar, sautera löken i olivolja utan att den tar färg, tillsätt svampen och fortsätt sautera tills vätskan har släppt och kokat bort ca 5-
  3. Häll i vin och reducera till hälften återstår, Lägg i pastan och späd med lite buljong. Konsistensen ska vara som en lös risotto. Smaka av risonin med salt och peppar och resterande bladpersilja. Vid servering lägg risonin på 4 tallrikar och lägg kycklingbröstet ovanpå, sprinkla över lite parmesanflagor och riv lite citroncest på kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept