Sauterad kycklinglever med sardellsmör och rödvinssås

Sauterad kycklinglever med sardellsmör och rödvinssås
Foto: TV4

Du som vill variera den här rätten kan byta ut sardellsmöret mot kryddsmör med vitlök, ost eller senap. kokta grönsaker är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 450 g kycklinglever
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör

Sardellsmör:

  • 225 g smör
  • 1 liten burk sardeller (55g)
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Rödvinssås:
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl rött vin
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk majsstärkelse+ lite vatten

Till servering:

  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Sardellsmör: Låt smöret stå i rumstemperatur en stund så att det blir mjukt. Låt sardellerna rinna av och hacka dem fint. Hacka persiljan. Blanda samman smör, sardellhack och persilja och pressa ner citronsaften. Ställ svalt till servering.
  2. Rödvinssås: Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i smör i botten på en kastrull. Rör ner vin och buljong och koka upp. Låt sjuda i ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner den i såsen. Låt såsen tjockna, ta av dem från värmen och ställ åt sidan.
  3. Ansa kycklinglevern, torka den och krydda med salt och peppar. Pudra över vetemjölet. Fräs levern i smöret, sänk värmen och stek den i 8-10 minuter. Servera genast med kokta grönsaker, rödvinssås och sardellsmör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept