Sauce verte till varmrökt lax

Sauce verte till varmrökt lax
Foto: TV4

Varmrökt lax är en utmärkt fisk att servera på en buffé, eller som varmrätt. Dessutom är den bekväm - bara att köpa färdig. Naturligtvis kan du välja annan varmrökt fisk. Ta gräddfil eller crème fraiche med bara lite majonnäs om du föredrar det.

26 augusti 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg varmrökt lax
  • 1 citron eller lime
  • 2 tomater
  • sallat

Sauce verte:

  • 4 dl majonnäs
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 2 msk hackad färsk spenat
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 tsk senap
  • en nypa socker
  • 0,5 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda samman majonnäs, dragon och spenat till såsen. Krydda med salt, peppar, senap och socker. Pressa ner vitlöken. Låt stå kallt till servering.
  2. Lossa skinnet och lägg upp laxen på ett stort fat. Dekorera med citron eller lime, tomat och sallat.
  3. Servera med sauce verte.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept