Satayspett med sallad och jordnötsdressing

1 h
4
Satayspett med sallad och jordnötsdressing
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglår, skurna i bitar
  • 12 träspett, blötlagda

Honungsvatten

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl honung

Marinad

  • 2 torkad guajillochili, i bitar
  • 3-5 piri piri
  • 1 cm färsk gurkmeja, skalad och skuren i bitar
  • 2 färsk ingefära, skalad och skuren i bitar
  • 1 stjälk citrongräs, fint skuren
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl thailändsk ljus soja

Jordnötsdressing

  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 piri piri, finskurna
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 5-8 msk vatten
  • 1 dl jordnötssmör

Sallad

  • 2 krukor sallad, riven
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 1 knippe salladslök, fint skuren
  • 1 kruka koriander, plockad

Gör så här

  1. Marinerad kyckling
    Mortla alla torra marinadingredienser till en slät röra och blanda samman med citronjuice och soja. Blanda marinaden med kycklingen och låt marinera i ca 20 min.
  2. Trä på spett och grilla i ca 15 min. Pensla på honungsvatten och grilla vidare i ca 5-10 min.
  3. Sallad med jordnötsdressing
    Vispa samman ingredienserna till dressingen. Tillsätt sallad, tomater, salladslök och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept