Sashimi

Sashimi
Foto: TV4

Vi har valt lax till sashimin, men du kan lika gärna ta exempelvis hälleflundra. Fisken ska vara dagsfärsk när du köper den. Den inlagda ingefäran är ett måste. Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska ätas rå bör djupfrysas i två dygn innan den serveras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g pinfärsk lax
  • 1 rättika
  • 1 morot
  • 1 liten zucchini

Till servering:

  • inlagd ingefära
  • japansk soja
  • wasabi

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora kuber. Skala rättika och morot och skölj squashen.
  2. Fördela laxen på fyra tallrikar och lägg en nypa inlagd ingefära ovanpå. Hyvla med potatisskalare eller osthyvel strimlor av rättika, morot och squash och gruppera på tallriken runt laxen. Lägg wasabin bredvid.
  3. Häll upp sojan i fyra små skålar eller äggkoppar. När rätten ska ätas, rör ut wasabin i sojan och doppar sedan fisken och grönsaksstrimlorna i såsen, precis som när man äter sushi.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept