Sardellpasta med spenat, grädde och vitlök

Sardellpasta med spenat, grädde och vitlök
Foto: TV4

Kanske inte så där våldsamt nyttigt med tanke på mängden grädde, men mycket, mycket gott! Du som äter vegetariskt hoppar över sardellfiléerna.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner pasta, gärna färsk
  • 1 liter färsk spenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 sardellfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp grädden och mosa ner pressad vitlök och sardellfiléer. Lägg sedan i spenat och koka den mjuk i grädden, det går på några minuter. Krydda med svartpeppar och eventuellt med mer salt.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av den och vänd ner spenatgrädden i pastan. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept