Rickards heta räkor med kokoskräm

Rickards heta räkor med kokoskräm
Foto: TV4

En elegant förrätt som är lätt att göra och som går bra att förbereda. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Tips vid marineringen: Om du vill kan du lägga de olika marinaderna i små plastpåsar så tar det mindre plats i kylskåpet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 250-200g färska räkor (på Fâskarspråk "en kvarts kilo")

Chilimarinad

  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • flingsalt
  • vitpeppar

Saffransmarinad

  • 1 paket saffran (mal i mortel)
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • vitpeppar

Cocoskräm

  • 4 msk kokospulver
  • 2 dl grädde
  • socker

Gör så här

  1. Tag fram två skålar. Blanda sambal oelek, några nypor flingsalt och en dutt vitpeppar i en skål.
  2. Blanda rapsolja, några nypor flingsalt och dutt vitpeppar i den andra skålen. Finmal saffran i en mortel och häll i skålen.
  3. Skala räkorna och dela upp dem i de två skålarna, rör om. Ställ in marinaderna i kylskåpet.
  4. Ta fram en bunke/skål till kokoskrämen. Häll i grädden och vispa hårt.
  5. Häll kokospulvret i grädden och rör om.
  6. Smaka av med lite socker för att få bort smaken av grädde. Ställ in kokoskrämen i kylen.
  7. Vid servering, använd en gaffel för att snyggt stapla de marinerade räkorna på varandra i var sin hög. Försök att få så lite som möjligt av marinaden med på tallriken.
  8. Till sist, klicka snyggt ut kokoskrämen med en matsked på tallriken.
  9. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept