Gös med asieninspirerad quinoa

50 min
4
Gös med asieninspirerad quinoa
Foto: TV4
50 min
4

Du behöver

Gös och quinoa

  • 700 g rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 3 msk kokosflingor (gärna stora flingor)
  • 600 g gösfilé , tjocka skivor
  • 2 msk smör
  • 300 g fetaost
  • 2 dl quinoa
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk pumpafrön
  • 0,5 st rödlök

Dressing

  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk tamari soja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Gös och quinoa
    Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Koka rödbetorna tills dom är mjuka.
  3. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Rosta pinjenötterna och kokosflarnen i en torr stekpanna på medelstark värme.
  5. Lägg fisken i en ugnsform på en bädd av grovt havssalt.
  6. Klicka på en bit smör på varje filé.
  7. Ställ fisken i ugnen och baka i cirka 10-20 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
  8. Skala och skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
  9. Smula över fetaosten och ställ in i ugnen mot slutet av tillagningen av fisken.
  10. Häll sedan olivolja och balsamvinäger över rödbetorna och krydda med salt och peppar.
  11. Strö slutligen pinjenötterna och kokosflarnen över rödbetorna och fisken och servera med en lime skiva.
  12. Dressingen
    Blanda dressingen.
  13. Skär sockerärtorna på längden och skiva rödlöken.
  14. Låt quinoan svalna något innan du rör ihop den med sockerärtor, rödlök, pumpafrön och dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept