Exotisk frukt i champagne- och hallonsås

Exotisk frukt i champagne- och hallonsås
Foto: Laura Riihelä
4

Du behöver

Frukt

  • 4 st persikor, delade i halvor
  • 1 st papaya, skalad och utan kärnor
  • 1 st mango, skalad och utan kärna
  • 8 st litchi

Sås

  • 2 st jordgubbar, skivade
  • 1 dl hallon
  • 5 dl mousserande vin, rosé
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång

Till servering

  • 0,5 dl hallon som dekoration
  • 0,5 l citronsorbet

Gör så här

  1. Sås
    Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 10-12 minuter.
  2. Passera såsen genom en sil.
  3. Frukt
    Skär ett snitt i persikorna och lägg dem i såsen så att de mjuknar. På så sätt blir det enklare att ta bort skalet.
  4. Låt såsen med persikorna svalna helt .
  5. Häll lite av såsen på en tallrik och lägg i persikohalvorna.
  6. Dekorera med papaya, mango, litchi och hallon.
  7. Servera tillsammans med citronsorbeten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept