Salade nicoise med grillad tonfisk

20 min
4
Salade nicoise med grillad tonfisk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
20 min
4

Du behöver

  • 400 g färsk tonfiskfilé + salt och peppar eller 2 burkar tonfisk i vatten
  • olika salladssorter
  • 6 st kokta kalla potatisar
  • 1 st rödlök
  • 200 g haricot verts
  • svarta oliver
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 50 g sardeller

Vinägrett

  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 0,5 tsk socker
  • pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Koka bönorna i lättsaltat vatten, 3-4 minuter. Spola dem kalla. Blanda vinägretten.
  2. Blanda sallad, potatis, lök, bönor, oliver och vinägrett.
  3. hetta upp en grillpanna och grilla tonfisken. Salta och peppra på båda sidorna. och grilla 1-2 minuter på varje sida. Genomstek inte fisken, då blir den torr.
  4. Lägg upp salladsblandningen i en salladsskål. Brytr upp fisken i stora bitar och lägg på salladen. Skala äggen och skär dem i halvor, lägg på salladen.
  5. Lägg på sardeller på salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept