Kantarellpasta med västerbottensost

Sara Begner

Kantarellpasta med västerbottensost

12 ingredienser

20 min

Höstigt och gott, kanske speciellt om du plockat svampen själv.

Ingredienser

portioner
  • 280 g tagliatelle
  • 300 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk cognac
  • 1 morot
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 1 kvist rosmarin, repad

Gör så här

  1. Koka pastan, se förpackningen.
  2. Rensa svampen och skala och hacka löken fint. Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i smör och lök och fräs med svampen, salta och peppra. Häll i grädde, vatten och den i långa remsor med en potatisskalare. Vänd ihop svampsås, pasta, morot, riven ost och rosmarin.