Mammas köttfärslimpa

1h
8
Mammas köttfärslimpa
Foto: Per Ranung

Den här lättlagade köttfärslimpan får smak av lökpulversoppa och bacon. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Köttfärslimpa väcker barndomsminnen men nu är det dags för version 2.0. Fyll
med det du gillar och gör den kvällen innan och middagen är färdiglagad. /Sara Begner

Servera gärna rätten med en kall sås. till exempel dijonsås.

Här hittar ni fler recept ur boken

Laga mat tillsammans





13 september 2011
Visa mer
1h
8

Du behöver

Köttfärslimpa

  • 1 dl havregryn, alt ströbröd
  • 2 st ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kg nötfärs
  • 1 påse löksoppa på pulver (40 g)
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • olivolja
  • 140 g baconskivor

Potatis

  • 800 g potatis, i halvor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • rosmarinkvistar
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar.
  3. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa.
  4. Täck limpan med baconskivor.
  5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept