Ananaswok med nötter

Ananaswok med nötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Ananaswok med nötter

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

8 ingredienser

15 min

En nyttig och god efterrätt som passar såväl barn som vuxna.

Ingredienser

portioner
  • 1 ananas
  • 0,5 dl mandel, hassel- eller pistagenötter
  • 1 cm ingefära
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung

Vaniljyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk strösocker (eller honung)

Gör så här

  1. Vaniljyoghurt: Häll yoghurten i en skål. Dela vanilstången på längden och skrapa ner fröna i yoghurten. Tillsätt socker eller honung. Rör om.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fårr färg.
  3. Skala ananasen och deka i 4 delar på längden. Skär bort stocken på varje bit och skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och riv ingefäran på ett rivjärn.
  4. Smält smöret i wokpanna och tillsätt honubg och ingefära. Woka ananasbitarna i 2-3 minuter.
  5. Servera med nötter, vaniljyoghurt och/eller glass.