Lax med ingefära, chili och lime

30 min
Lax med ingefära, chili och lime
Foto: Per Ranung
30 min

Du behöver

  • 700 g pak choy, grovhackad
  • 5 st salladslökar, hackade
  • 1 laxsida (1–1 ½ kg)
  • 1,5 msk flingsalt
  • 3 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 st chili, urkärnad, hackad
  • 0,5 sr lime, saft
  • 0,5 st lime i tunna skivor
  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg pak choy och salladslök i en rymlig ugnsform.
  3. Skär bort skinnet från laxen och lägg fisken på det gröna.
  4. Strö salt på fisk och grönsaker.
  5. Blanda honung,ingefära, chili och limesaft och pensla fisken.
  6. Lägg på limeskivorna och strö över sesamfrön.
  7. Tillaga mitt i ugnen tills den tjockaste delen av laxen har en innertemperatur på 50 grader, cirka 20–25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept