Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar

Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar
Foto: Sara Ask

Fiskpinnar är godast hemmagjorda, och så värst mycket jobb är det inte heller. Om ditt barn är äggallergiker går det bra att byta ägget mot mjölk eller havredryck i stället – det blir lika gott.

Receptet räcker till 12-13 fiskpinnar. Kolla också att ströbrödet inte innehåller något barnet inte tål. Havrekli är ett alternativ till ströbröd. Dessutom är det ett bra sätt att få in fibrer i maten utan att det riktigt märks.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g vit fisk i fryst block
  • 2 dl havrekli eller ströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Lite vitpeppar
  • lite salt
  • flytande margarin till stekning

Gör så här

  1. Lägg mjöl och havrekli/ströbröd på varsina flata tallrikar. Vispa upp ägget i en annan tallrik.
  2. Skär det halvtinade fiskblocket i 12-13 fiskpinnsliknande bitar. Salta och peppra fisken. Vänd sedan varje fiskbit i vetemjöl, därefter ägg och till sist havrekli/ströbröd.
  3. Stek i flytande margarin på medelstark värme ett par minuter på varje sida, tills fiskpinnarna är genomstekta. Gott tillsammans med med allt från potatismos till bulgur.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept