Grönsakscurry

Grönsakscurry
Foto: Sara Ask

Det kanske ser ut att vara många ingredienser i den här grönsakscurryn, men när grönsakerna väl är hackade kokar grytan ihop alldeles själv, och currypastan sköter kryddningen. Det enda som kan behöva tilläggas är lite salt och sedan är den klar. Och väldigt god!/Sara Ask

16 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • rapsolja att steka i
  • 3 tsk röd currypasta (beroende på vilken hetta som önskas)
  • 2 sl strimlad vitkål
  • 0,5 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 st liten zucchini
  • 0,5 st paprika
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär vitlöken i skivor, strimla vitkålen, och skär blomkål, paprika och zucchini i bitar.
  2. Fräs currypastan i olja i en wokpanna, tillsammans med vitkål, lök och vitlök. Tillsätt blomkål, zucchini och paprika och häll över kokosmjölken.
  3. Låt puttra i 15-20 minuter, tills du tycker blomkålen är lagom mjuk. Tillsätt därefter cashewnötterna, hackade så att ingen liten sätter i halsen, och rör om. Smaka av med salt. Servera med till exempel bulgur, ris eller nudlar
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept