Kycklingsatay med nudelsallad

Kycklingsatay med nudelsallad
Foto: TV4

Grillade kycklingspett med sataysås och nudelsallad.

Dryckestips
Santa Ana Viognier, art.nr. 73874, pris 77 kr (finns i beställningssortimentet). De mogna frukttonerna med inslag av persika och vanilj med en hint av physalis kommer att gifta sig fint med den krämiga sataysåsen.

Sara bjöd även på

Vårrullar som i Hanoi


Fräsch fruktsallad med mynta



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

Spett

  • 500 g kycklingfilé

Marinad

  • 2 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, mald

Sataysås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm ingefära, mald
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm koriander
  • 1 krm sambal olek, ca
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g jordnötssmör, ca
  • 1 msk lime eller citron, pressad
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk vatten under sjudningen

Nudelsallad

  • 250 g äggnudlar
  • 1 mks olja
  • 1 st röd spansk peppar, liten, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 4 st salladslökar
  • 1 msk ingefära, färsk, finhackad
  • 1 st öd paprika, strimlad
  • 1 st gul paprika, strimlad
  • 150 g sockerärter, färska, strimlade
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm svartpeppar,grovmalen

Gör så här

  1. Kyckling
    Blanda marinaden.
  2. Skär kycklingen i bitar.
  3. Lägg ner i marinaden och låt ligga i en timme.
  4. Trä upp på grillspett.
  5. Grilla i ugn eller på grill 5-7 minuter. Snurra grillspetten då och då under grillning.
  6. Sataysås
    Skala och finhacka vitlöken.
  7. Hetta upp oljan i en kastrull.
  8. Fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 minut under omrörning.
  9. Blanda ner alla övriga ingredienser.
  10. Koka upp och låt sjuda till såsen tjocknar, 3-4 minuter, rör om då och då.
  11. Späd med vatten om det behövs när såsen värms upp igen för servering.
  12. Låt den inte koka.
  13. Nudelsallad
    Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen.
  14. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära hastigt i olja.
  15. Tillsätt paprika och sockerärter.
  16. Blanda ner nudlarna.
  17. Smaka av med soja och peppar. Salladen kan serveras varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept