Rökt viltröra på rostat bröd

Renskavsröra
Foto: TV4

Rökt viltröra på rostat bröd

Av: Sara - Falun

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m

Rökt viltröra på rostat bröd med dijonvänd jungfrusallad på ärtskott.

Vintips från Sara
Bouchard Pinot Noir, nr 82531, 73 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Viltröra

  • 150 g rökt viltkött
  • 1,5 msk rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 4 skivor bröd
  • olivolja med citron
  • 0,5 krm vitpeppar
  • salt

Dijondressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
  • 3 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Rökt viltröra

  1. Finhacka köttet och rödlöken.
  2. Blanda crème fraichen och majonnäsen och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ned köttet och rödlöken.
  4. Stek brödet i Zeta citronolivolja.

Dijondressing

  1. Lägg senapen i en bunke och häll sakta i rapsoljan under vispning så att det binder sig.
  2. Vispa i vinägern.