Rökt viltröra på rostat bröd

Renskavsröra
Foto: TV4

Rökt viltröra på rostat bröd med dijonvänd jungfrusallad på ärtskott.

Vintips från Sara
Bouchard Pinot Noir, nr 82531, 73 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


14 maj 2012
Visa mer
20
4

Du behöver

Viltröra

  • 150 g rökt viltkött
  • 1,5 msk rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 4 st skivor bröd
  • citronolivolja
  • 0,5 krm vitpeppar
  • salt

Dijondressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
  • 3 msk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Rökt viltröra
    Finhacka köttet och rödlöken.
  2. Blanda crème fraichen och majonnäsen och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ned köttet och rödlöken.
  4. Stek brödet i Zeta citronolivolja.
  5. Dijondressing
    Lägg senapen i en bunke och häll sakta i rapsoljan under vispning så att det binder sig.
  6. Vispa i vinägern.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept