Ägg- och mjölkfria bullar

Ägg- och mjölkfria bullar
Foto: Sara Ask

Ägg- och mjölkfria bullar är lika goda som vanliga – det går inte ens känna skillnaden. Här har mjölken ersatts med havredryck- Om du inte har det hemma, går det att använda vanligt vatten istället. Detta brukar passa barnen perfekt.

19 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl havredryck
  • 1,25 dl rapsolja
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 tsk salt
  • 10 dl mjöl (cirkamängd)

Fyllning

  • 1 msk kanel
  • 1 dl socker
  • 1 dl flytande mjölkfritt margarin

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm havredryck och olja till 37 grader. Häll över jästen och rör om.
  2. Tillsätt socker, salt och mjöl, lite i taget. Rör om och knåda till en smidig deg som får jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop flytande margarin, socker och kanel.
  3. Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en tunn, stor fyrkant. Smeta på kanelröran. Rulla ihop till en rulle och skär den i så stora bitar du vill ha bullarna. Lägg på plåt och låt jäsa 30 min.
  4. Pensla bullarna med havremjölk och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 min i 250 graders värme.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept