Avokadopaj med kräftstjärtar

40 min
10
Avokadopaj med kräftstjärtar
Foto: TV4
40 min
10

Du behöver

Pajdeg

  • 125 g rumsvarmt smör/margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt

Avokadokräm

  • 2 st mogna avokados
  • saft från ½ lime eller 1 msk pressad citron
  • 1 st liten grön pepparfrukt
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 1-2 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk kajenpeppar
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 10 st gräslöksstrån
  • Till garnering
  • 1 dl kräftstjärtar eller räkor
  • gräslöksstrån efter tycke
  • garnera gärna med ätliga blommor för härlig sommarkänsla

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke eller matberedare. Knåda/mixa samman till en deg. Tryck ut pajdegen i pajform, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 20 min i 225 grader i mitten av ugnen. (till lätt gyllenbrun färg.) Låt svalna.
  2. Skala och skär avokadorna och placera dem i en matberedare, pressa över saften från citrusfrukten.
  3. Dela pepparfrukten och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren.
  4. Strö ner hackad persilja och gräslök.
  5. Lägg även ner kryddorna samt crème fraiche.
  6. Mixa alltsammans till en jämn kräm.
  7. Smaka av, tillsätt ev lite mer kryddor om du vill ha lite mer sting i pajen.
  8. Bred krämen i pajskalet och garnera med gräslök och kräftstjärtar/räkor samt ev blommor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept