Sannes schweizernötkaka

Sannes schweizernötkaka
Foto: TV4

En jättesmarrig kaka som är lätt att baka. Det passar utmärkt att servera den med glass, grädde eller bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Här hittar du Sannes glassrecept!


12 november 2009
Visa mer
40 min
10
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Smet

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g mald sötmandel
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 100 g smällt smör eller margarin

Topping

  • 200 g schweizernötschoklad
  • 7 msk grädde
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
  2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
  3. Se till att smeten är jämn.
  4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
  7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
  8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
  9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
  10. Färdig att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept