Lax med grön curry

Lax med grön curry
Foto: Helene Toresdotter
Från Vintermat

En snabblagad och färgglad lax med grön curry. Serveras som den är eller med ris för den som är extra hungrig.

1 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, ca
  • lite olja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st lime, skalet och saften
  • 2 tsk finhackad, skalad färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 3 dl gröna frysta ärter
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Skär laxen i små kuber.
  2. Halstra eller stek dem hastigt i mycket lite olja.
  3. Häll över soja och lite av limesaften.
  4. Ta av från värmen och låt dem stå så länge och vänta.
  5. Fräs nu ingefära och vitlök i olja tillsammans med currypastan, i en liten gryta eller kastrull.
  6. Häll i kokosmjölken, smaksätt med rivet limeskal och resten av limesaften.
  7. Lägg i grönsakerna och låt allt bli varmt.
  8. Lägg upp direkt på tallrikar, eller i en serveringsskål. Grönsakerna i botten och fisken ovanpå.
  9. Servera eventuellt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept