Rostade kastanjer

Rostade kastanjer
Foto: Helene Toresdotter

Gott som en ganska mäktig förrätt, eller bara med ett glas vin eller en kopp te. /Sanna Töringen

Beräkna 5-6 stycken per person.

Välj noga ut de som ser fullmatade och fina ut.

4 februari 2011
Visa mer

Du behöver

  • kastanjer
  • grovt salt
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Skölj kastanjerna i diskhon. De som flyter upp till ytan är troligen dåliga och maskätna.
  2. Skär ett kryss i toppen av varje kastanj, för att de sedan ska bli lättare att skala. Annars kan de faktiskt också explodera i ugnen.
  3. Ställ kastanjerna i en ugnsfast form bottnad med grovt salt och ställ in i en mycket varm ugn, 250 grader, i 20 minuter.
  4. Servera varma, med salt och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept