Stekt vintersquash med pumpafrön och rödlök

Stekt vintersquash med pumpafrön och rödlök
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Stekt vintersquash med pumpafrön och rödlök

4 ingredienser

Vintersquashens fruktkött är tätt i strukturen till skillnad från vanlig pumpa. Därför kan man steka den i både stekpanna och i ugnen, gärna tillsammans med andra grönsaker. Den har en nötliknande smak, som skiljer sig helt från den lite mildare smaken hos en vanlig pumpa. Men i affären säljer de ibland butternutpumpa, som faktiskt är en sorts vintersquash. Det är svårt med terminologin ibland. /Sanna Töringe

Ingredienser

  • vintersquash
  • olivolja
  • rödlök
  • ev balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala vintersquashen och skär den i bitar.
  2. Lägg den i en form, ringla lite olivolja över och sätt in i 200 grader varm ugn i 15-20 minuter.
  3. Stek rödlöken.
  4. Rosta pumpakärnorna.
  5. Blanda, salta och stänk eventuellt över lite balsamvinäger.