Fyllda paprikor

Fyllda paprikor
Foto: Helene Toresdotter

Du behöver

  • 4 st stora paprikor
  • 1 st normalstor aubergine
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 0,5 dl hackade oliver
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk persilja, finhackad, + mer att garnera med
  • 0,5 dl rostade brödsmulor
  • salt, peppar
  • Parmesan att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär varje paprika i åtta delar. Lägg dem på en oljad plåt och baka i ugnen i 30 minuter. De ska inte rostas utan bara bli mjuka. Vänd på dem någon gång.
  3. Ta ut och låt svalna.
  4. Skala auberginen och skär den i små bitar. Stek långsamt i olja tills den blir alldeles mjuk och lite mosig. Hacka vitlöken, blanda i den på slutet och låt den steka med en stund.
  5. Blanda alla ingredienser till fyllningen, det vill säga oliver, kapris, persilja, brödsmulor, aubergine och vitlök. Salta och peppra. Kanske behövs det några matskedar vatten eller vin för att fyllningen ska bli mjuk.
  6. Lägg paprikabitar med köttsidan upp och fyll med några teskedar av fyllningen.
  7. Rulla ihop och ställ alla rullarna trångt i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
  8. Strö över parmesan och persilja och servera, antingen med tomatsås till pasta eller som tillbehör eller som antipasto.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept