Flan de huevo

Flan de huevo
Foto: TV4

Du behöver

  • 10 st ägg
  • 1 l mjölk
  • 10 msk strösocker samt 2 dl till den ”bruna glasyren”
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk vaniljsocker alt. en vaniljstång
  • några droppar citron

Gör så här

  1. Karamellisering
    Häll ca 2 dl strösocker i en stekpanna.
  2. Värm på låg värme under ständig omrörning.
  3. Glasyren är klar när sockret har smält och är gyllenbrunt, det får inte brännas vid.
  4. Häll det karamelliserade sockret i mindre portionsformar som vrids tills bottnen och kanterna är täckta.
  5. Pudding
    Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Koka upp mjölken med kanel-och vaniljstången.
  7. Vispa ägg och socker väl i en separat skål.
  8. Tillsätt några droppar citron.
  9. Ta ur kanel- och vaniljstången ur mjölken och vispa ner mjölken i äggblandningen.
  10. Häll äggblandningen i portionsformarna.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i vattenbad.
  12. Vattnet ska täcka drygt halva formen.
  13. Puddingen är klar när den har stelnat efter cirka 30-40 minuter. testa med att sticka ner en kniv i puddingen, om inget fastnar på kniven är puddingen färdig.
  14. Låt puddingen svalna något, stjälp sedan upp dom på fat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept