Chokladmousse

Chokladmousse
Foto: Paulina Westerlind

Det finns otaliga varianter av chokladmousse. Man kan ta bort äggen och lägga till 1 dl vispgrädde (totalt 3 dl) och även smaksättta den med 3 msk starkt kaffe så blir det romersk chokladmousse. Vill man avstå från grädden kan man använda äggulor i basen och sedan vända ner styvvispad äggvita som lyfter moussen. Dekorera gärna med färsk mynta eller lakrits.

1 juli 2011
Visa mer

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk rårörssocker eller 2 påsar Stevia-plus
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Separera äggulor från vitor och rör ner äggulorna och den uppvispade grädden i den smälta och avsvalnade chokladen.
  3. Tillsätt socker. Smaksätt med kardemumma, finrivet apelsinskal och någon matsked apelsinsaft.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten.
  5. Låt helst moussen stå svalt några timmar före servering så smakar den mer.
  6. Servera gärna med en sås av mixade jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept