Snabblagad gryta med fisk

25 min
4
Snabblagad gryta med fisk
Foto: Helene Toresdotter
Från Vintermat

En snabb och god fisksoppa. Skillnaden mellan en innehållsrik soppa och en gryta är ibland svår att upptäcka. Denna är i alla fall väldigt snabblagad /Sanna Töringe.

6 februari 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 500 g fiskfilé, t.ex. kolja
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olja
  • 1 st paprika av valfri färg
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • citron

Gör så här

  1. Hacka eller skiva lök och vitlök och fräs i olja.
  2. Skär paprikan i bitar och fräs den också.
  3. Häll på tomatburken och vinet.
  4. Lägg i fiskbuljongtärningen och salta.
  5. Låt puttra 15 minuter utan lock.
  6. Lägg i fisken i bitar och låt den bli klar.
  7. Smaka av med salt, peppar och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept