Kåsebergafisk

20 min
4
God mat med få kalorier
Foto: Helene Toresdotter

En snabb och lättlagad fiskgratäng som du kan variera med dina favoritgrönsaker. Här med zucchini, paprika, vitlök och tomat. Recept från boken Citroner och rosmarin i mitt kök.

Denna fiskgratäng kan varieras lite, beroende på vilka grönsaker man har, men själva idén är så enkel och bra att man inte behöver tänka! 

13 mars 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600-700 g valfri fiskfilé
  • 2 st lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten zucchini
  • 1 st paprika
  • 3 st stora tomater (eller flera små)
  • 1 st citron
  • salt och peppar
  • oregano (färsk eller torkad)

Till servering

  • potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka och fräs lök, vitlök, zucchini och paprika i en gryta.
  3. Lägg i några tomater och pressa över citronsaft, salta och peppra och låt sjuda någon minut.
  4. Lägg fiskfiléerna i en smord form, häll grönsakerna över, strö på oregano och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept