Skala och riv morötterna samt hacka mandlarna och nötterna.
Koka morötterna utan vatten på låg värme tills fukten dunstat. Tillsätt mjölk, saffran, kardemumma och koka på svag värme, rör ibland tills blandningen är torr. Det kan ta en timme till några timmar beroende på din spis.
När blandningen är torr tillsätt ghee eller smör, höj värmen och stek blandningen under 2-3 minuter.
Tillsätt vit choklad och lös upp den. Smaka av den. Om du vill ha mer sött gå till nästa steg.
Tillsätt sockret och stek tills sockret löser sig och får en fin färg.
Mangocrème
Skala och dela mangon och mixa till en slät kräm tillsammans med mascarpone och citronsaft/apelsinjuice.
Havreflarn
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Lägg med en sked, klickar av smeten på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, 200°, ca 5 minuter. Ta ut flarnen när de fortfarande är varma och forma på baksidan av ett vattenglas.
Servera morosthalwan på ett flarn, med en klick mangocrème och en orange kil för dekoration och strö rostade nötter på den.