Sangria och somrig bål

Sangria och somrig bål
Foto: TV4

Bjud på något läskande på sommarkalaset! Till sangria behöver du inte använda dyrt årgångsvin, ett billigare vin går alldeles utmärkt. Samma sak till bålen, fast där använder du vitt vin i stället. Som fördrink räcker en karaff till 6 personer.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

Sangria:

  • 75 cl rött vin
  • 33 cl fruktsoda
  • 1 citron
  • 2 apelsiner

Somrig bål:

  • 75 cl vitt vin
  • 75 cl fruktsoda
  • 0,5 gurka
  • 2 kiwifrukter
  • 2 lime

Gör så här

  1. Sangria: Tvätta apelsiner och citron noga och skiva dem tunt. Lägg dem i bottnen av en bålskål och häll över vin och fruktsoda.
  2. Somrig bål: Tvätta limefrukten och skiva den tunt. Skala kiwin och skiva den och gurkan. Lägg i bottnen av en bålskål och häll över vin och fruktsoda. Sila upp på karaff eller servera direkt ur skålen. Tips: Dekorera eventuellt med ätliga blommor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept