Sandwich med grillade grönsaker och hummus

Sandwich med grillade grönsaker och hummus
Foto: TV4

Just till hummus är kokta kikärter på burk perfekt. Hittar du inte tahinipasta kan du smaksätta med sesamolja. Till den här sandwichen behöver du en grillpanna.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor lantbröd
  • 2 röda paprikor
  • 1 aubergine
  • 2 dl gula cocktailtomater
  • 1 salladslök
  • 0,5 msk olivolja + till pensling
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl blandade sallatsblad
  • salt och svartpeppar
  • Hummus:
  • 400 g kokta kikärter (burk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • pressad saft av 1 citron
  • 2 tsk tahinipasta
  • 1,2 dl mild olivolja
  • salt och svartpeppar

Dekoration:

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Hummus: Skala vitlöksklyftorna och riv dem. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahinipasta, tillsätt oljan i en tunn stråle under mixningen. Krydda med salt och peppar och ställ hummusen svalt.
  2. Värm ugnen till 250°. Dela paprikorna, kärna ur och skär dem i några mindre bitar. Smörj en plåt med lite olivolja. Lägg bitarna på plåten med skalet upp och droppa lite olivolja ovanpå. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 5-7 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse i kylen i 30 minuter. Dra loss skalen och skär i strimlor.
  3. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla auberginen i grillpanna på båda sidor tills den mjuknat. Låt aubergine och paprika svalna.
  4. Dela tomaterna, skölj och skär salladslöken i lövtunna skivor och blanda med tomaterna. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett. Slå den över tomaterna och löken och låt det dra några minuter. Dela bröden, inte helt igenom. Lägg på sallat och varva hummus, paprika, aubergine och tomater. Dekorera med bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept