Just till hummus är kokta kikärter på burk perfekt. Hittar du inte tahinipasta kan du smaksätta med sesamolja. Till den här sandwichen behöver du en grillpanna.
Hummus: Skala vitlöksklyftorna och riv dem. Mixa kikärter, vitlök, citronsaft och tahinipasta, tillsätt oljan i en tunn stråle under mixningen. Krydda med salt och peppar och ställ hummusen svalt.
Värm ugnen till 250°. Dela paprikorna, kärna ur och skär dem i några mindre bitar. Smörj en plåt med lite olivolja. Lägg bitarna på plåten med skalet upp och droppa lite olivolja ovanpå. Grilla paprikan med skinnsidan uppåt i 5-7 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse i kylen i 30 minuter. Dra loss skalen och skär i strimlor.
Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla auberginen i grillpanna på båda sidor tills den mjuknat. Låt aubergine och paprika svalna.
Dela tomaterna, skölj och skär salladslöken i lövtunna skivor och blanda med tomaterna. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar till en vinägrett. Slå den över tomaterna och löken och låt det dra några minuter. Dela bröden, inte helt igenom. Lägg på sallat och varva hummus, paprika, aubergine och tomater. Dekorera med bladpersilja.