Fjällröding

Fjällröding
Foto: TV4
Från Förkväll

Fjällröding med kokt potatis, ugnsrostade palsternackor och en röd caviarsås.

26 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

Fjällrödingar

  • 4 st fjällrödingar
  • 3 dl grädde
  • Salt, efter smak
  • Citronpeppar, efter smak
  • gräslök
  • dill
  • smör till stekning

Kall sås

  • 1 burk crème fraiche, 2 dl
  • 2-3 msk röd caviar
  • 0,5 st rödlök
  • 3 msk majonnäs

Ugnsrostade palsternackor

  • 3 st palsternackor
  • olivolja
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • Ett uns rosmarin

Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Palsternacka
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär palsternackorna i bitar.
  3. Häll olivolja i en ugnsform, lägg i nackorna, pressa vitlök över och strössla rosmarin efter behag.
  4. Rosta tills palsternackorna är mjuka.
  5. Sås
    Hacka löken.
  6. Blanda övriga ingredienser.
  7. Fjällröding
    Salta och peppra fisken.
  8. Stek den på medelhög värme tills den är genomstekt.
  9. Klipp över dill och gräslök efter behag, häll över grädden.
  10. Låta koka samman till lämplig konsistens.
  11. Servera med kokt potatis, kall sås med kaviar och ugnsrostade palsternackor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept