Hjortronpaj

Hjortronpaj
Foto: TV4

Serveras med punschgrädde. Sofistikerat på naturens eget vis. /Sandra Dahlberg

Vintips
I Castei Recioto, art nr 77207, 195 kr

Sandra bjöd även på

Kantarellbruschetta


Höbbe



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 juni 2011

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl hjortronsylt
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk punsch

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Blanda rumsvarmt smör med vetemjölet, sockret, salt och bakpulver.
  3. Sprid ut degen i en pajform fördela hjortronsylten över pajskalet och grädda i cirka 25-30 minuter.
  4. Vispa grädden lätt och vänd ner punschen.
  5. Servera pajen ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept