Fyllda citroner - minne från Italien

30 min + 3 h
4
Fyllda citroner - minne från Italien
Foto: TV4

Citroner fyllda med syrlig citronglass. Serveras med kesella

Vintips från Sandra
Les Murets dÉsprades, nr 5356, 95
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 maj 2012
Visa mer
30 min + 3 h
4

Du behöver

Citronglass

  • 4 st stora citroner
  • 1 st äggvita
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 dl grädde , vispad
  • 2 dl gourmet kesella
  • 1,5 dl lemon curd
  • 0,5 st citron, skal

Maräng

  • 1 st äggvita
  • 0,5 dl socker

Gör så här

  1. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet.
  2. Vispa grädden och rör sedan ihop den vispade grädden med kesellan och lemon curd.
  3. Vänd försiktigt ner marängsmeten och riv ned citronskalet.
  4. Skär av en bit på citronernas botten och topp, gröp försiktigt ur fruktköttet och fyll citronerna med glassmeten.
  5. Lägg det avskurna locket på citronerna och ställ citronerna i frysen cirka 3 timmar.
  6. Servera med frysta hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept