Gazpacho

30 min + kylning
4
Gazpacho
Foto: tv4
30 min + kylning
4

Du behöver

  • 1 kg tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gurka
  • 2 gröna paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 skivor rostbröd
  • 1 liter vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk vitpeppar

Topping

  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 5-7 skivor lantbröd

Gör så här

  1. Skölj grönsakerna och koka upp vatten.
  2. Lägg i tomaterna i det kokande vattnet i en minut. Pilla sedan av skalet på tomaterna.
  3. Skala gurkan och hacka alla grönsaker och lägg i en mixer med vattnet, olivolja, vinäger, salt och vitpeppar.
  4. Mixa allt tillsammans och lägg i brödskivorna i mixern. Låt soppan stå i kylen i en timme.
  5. Finhacka paprikan och löken och lägg i en skål.
  6. Skiva brödet i småbitar och stek i en panna med olivolja tills det får en gyllenbrun färg. Lägg upp i en skål.
  7. Servera soppan i en skål och låt gästerna toppa soppan med de finhackade grönsakerna och brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept